Jubilarissen

Huldiging jubilarissen Piet Kamstra, Piet Reiling en Roelf Reinders op 21-3-2024 tijdens de ALV.

De voorzitter begint met het ruim 40 jarig jubileum van Roelf Reinders. Hij is lid sinds 1 januari 1981 en dus 43 jaar lid. Daarbij hoort de vergulde speld van de NBV. Roelf is jarenlang betrokken geweest bij het geven van oriƫntatiecursussen, heeft volkjes geleverd aan nieuwe leden en is een verwoed liefhebber en ambassadeur van en voor Buckfastbijen. Hij is nog steeds mentor van nieuwe cursisten. Is vaak betrokken bij onderhoud aan de verenigingsstal, zoals snoeien etc. Ook verzorgt hij de laatste jaren de verenigingsvolken. De voorzitter betrekt ook Astrid, de vrouw van Roelf, in dit jubileum. Zij is jarenlang secretaresse geweest van NBV-Nietap en ook honingkeurmeesteres. De speld is dus voor zowel Roelf als Astrid! De voorzitter overhandigt de vergulde speld en een mooie bos bloemen.

Vervolgens staat de voorzitter stil bij het 50-jarig jubileum van Piet Reiling. Hij is lid sinds 1 januari 1974. Hij was ook heel actief betrokken bij de oriƫntatiecursussen en leverde ook volkjes voor nieuwe leden die met goed gevolg de cursus hadden gevolgd. Woont al jaren in Borger, de reden waarom wij Piet wat minder zien op de vergaderingen. Ook de vrouw van Piet heeft hem gefaciliteerd in zijn hobby en betrokkenheid bij de vereniging. Daarom is de penning voor hen beiden. De voorzitter overhandigt de penning met daarop de naam van Piet en een mooie bos bloemen.

Als laatste staat de voorzitter stil bij het 65 jarig jubileum van Piet Kamstra. Hij is lid sinds 1 januari 1958, dus al 66 jaar. Piet is van de bloemen, vlinders en bijtjes. Was in zijn werkzame leven hovenier en heeft nog steeds heel veel liefde voor plantjes, stekjes en natuurlijk zijn bijen. Wanneer je Piet thuis bezoekt, ga je niet weg zonder een stekje of plant. Is ook betrokken bij de Vlindertuin en tot voor een aantal jaren geleden ook bij het Scholenproject. Hij was samen met Eddy Ouwinga, Herman van der Meij en Bouke Scheffer direct betrokken bij het organiseren en geven van de oriƫntatiecursussen. De voorzitter en secretaris hebben nog les van hen gehad.
Piet was 20 jaar voorzitter van NBV-Nietap en is erelid van onze vereniging. Helaas is Ina, de vrouw van Piet, overleden. Zij was er altijd bij op de Open Dagen. Deze oorkonde is dus voor Piet en Ina. De voorzitter overhandigt de oorkonde en een mooie bos bloemen.

Geplaatst in Nieuws.