Het seizoen 2023 door Janneke

Scholenproject: gelukkig konden we samen met het IVN en de tuinders 10 groepen kinderen ontvangen op het complex. Het was zeer geslaagd en de kinderen leerden over de biodiversiteit, de vlinders, de groentetuin en de bijen.

Kaarsje rollen met Corrie:

De foto’s van de bijen uit de leskist kwamen weer goed van pas!

Onze Bijenstal werd verlengd met een prachtige overkapping, waaronder het goed toeven is met onze bezoekers en met de leden tijdens het Bijkletsen bijv.
Henk en Ton hielpen de aannemer, het is prachtig geworden!

Ben gaf een demonstratie voersuiker maken m.b.v. De Sukapi.
Een goedkope, simpele manier om voer te maken dat lokaal ingekocht wordt bij de supermarkt! De zwaartekracht doet het werk! Top !

Op 15-7 werd de Kennismakingsdag gehouden, onder leiding van Simon Hofstra. Er waren 8 aanmeldingen, waaronder een hele jonge imker in spé 🙂 Er ging een wereld voor ze open en dit blijkt een hele goede manier te zijn om kennis te maken met het houden van bijen. Om daarna goed te kunnen beslissen of er een vervolg komt.

Op 26-8 hielden wij onze Open Imkerij Dag weer, samen met de oogstdag van de Tuinders.
Hoewel het weer wat wisselend was, zelfs nog een onweersbui, waren er genoeg bezoekers die genoten en met preien, pompoenen, bloemstukjes en verschillende soorten honing naar huis gingen.
Altijd leuk die oogstdag: iedere laatste zaterdag in augustus, noteren maar!

met vriendelijke groet,
Janneke Mollema

Geplaatst in Nieuws.