Bijen lezing in Roden

Lezing – Dichter bij de bij

Op donderdag 22 juni geeft groenauteur, bio-tuinier en -imker Alma Huisken een lezing over haar nieuwste boek Dichter bij de bij. Aanvankelijk doodsbang voor een bijensteek, maar evengoed geïntrigeerd door deze boeiende insecten, nodigde Alma ‘op leasebasis’ honingbijen uit in haar tuin; ze raakte gegrepen en werd toegewijd biodynamisch imker. Gloedvol vertelt ze over haar avontuurlijke ‘reis met de bijen’, op weg naar natuurlijk imkeren.

Tijdens de lezing neemt Alma Huisken je mee de bijenwereld in, aan de hand van haar boek Dichter bij de bij. Ze vertelt heel graag over de wonderlijke mooie bijenwereld, over een diertje van anderhalve centimeter dat van het grootste belang is voor onze planeet. De geschiedenis van de bij begon al vroeg, ze is even oud als de dinosauriërs. De ontwikkeling van wespachtige wezentje tot solitaire bij, honingbij en hommel is onvoorstelbaar mooi en bijzonder, net als haar gaven, waaronder honing en was.

In de lezing hoor je ook wat biologisch imkeren is en wat wij voor bijen kunnen doen; een paar hele simpele zaken zijn al enorm steunend, zelfs als je geen tuin hebt.

Alma Huisken werkte als muziekpromotor, koksmaatje, docente Engels, marketeer, redacteur / eindredacteur en eko-winkelier. Ze beperkt haar niet graag tot één beroep. Ze wil graag combinaties maken, links leggen. Ze is met hart en ziel verbonden aan het land, maar ook een gretige reiziger. Tuinen in alle vormen zijn haar thuis.

Ze schreef verschillende boeken o.a. Van het Land, Met mes en Vork en nu is er haar nieuwe boek Dichter bij de bij.

Op donderdag 22 juni om 19:30 uur is Alma Huisken te gast bij boekhandel Daan Nijman. De kosten voor deze avond bedragen € 5,00; aanmelden is zeer wenselijk en kan door een mail te sturen naar femke@daannijman.nl

 

Graag tot ziens!

 

Met vriendelijke groet,

 

 

Femke Liemburg